DIA-TECH ∙ Avedøreholmen 84 ∙ 2650 Hvidovre ∙ Danmark
Tlf.: +45 3679 0005
E-mail: info@dia-tech.dk

Hvordan kan robotarme fremme produktionen af forbrugerelektronik?

Oprettet d.

Hvordan kan robotarme fremme produktionen af forbrugerelektronik?

 

Den konstante udvikling inden for forbrugerelektronik – en teknologi som bliver mere og mere kompleks – medfører en række udfordringer for elektronikproducenter.

Efterhånden som elektronikkomponenter bliver mindre, lettere og mere delikate, kan der opstå udfordringer, når produktionslinjen skal effektiviseres. Produktion af små mængder i et hurtigt tempo kræver høj nøjagtighed og pålidelighed. Disse faktorer har en væsentlig indflydelse på forbrugerelektronikmarkedets udvikling.

I 2021 nåede det globale forbrugerelektronikmarked 724,48 milliarder dollar, og det forventes at stige med en årlig hastighed på 5,1 %. For at gøre denne vækst mere effektiv er det nødvendigt at implementere den nyeste robotteknologi. 

Kollaborative robotter

De kollaborative robotter fra DOBOT kan afhjælpe mange af de førnævnte udfordringer og åbner døren for en bred vifte af anvendelsesmuligheder, bl.a. pick-and-place, samlebåndsarbejde, test og inspektion, dosering, limning, skruning m.m. I elektronikbranchen kan de udføre pick-and-place af komponenter, displayskærme, elektroniske tavler, kredsløb og andre elementer i elektronikfremstillingskæden. De kan også anvendes til f.eks. fleksibel og præcis coating af printkort, lime dem og endda udføre kvalitetskontrol.

5 robotteknologier, der kan fremme forbrugerelektronikproduktionen

Hvis vi skal optimere produktionen af forbrugerelektronik, er der behov for effektive robotteknologier. De kollaborative robotarme fra DOBOT er udstyret med en række innovative og effektive teknologier, der kan være med til at gøre produktionslinjerne hurtigere og let tilpasselige for at kunne imødekomme vekslende efterspørgsel og produktionsbehov.

 

1.    Solidt økosystem

DOBOT kollaborative robotarme er en del af et stort økosystem af end-effectors og andet robottilbehør. Tilbehøret, der fås i forskellig størrelse, form og type, består bl.a. af robotgribere, vakuumsugekopper, flangeadaptere, gribesæt osv. Tilbehøret kan nemt og effektivt justeres til mange forskellige behov og kan derfor håndtere en bred vifte af uregelmæssigt formede emner og forskellige materialetyper, der bl.a. anvendes til fremstilling af små komponenter i forbrugerelektronik.

Derudover kan Dia-Tech fremstille kundespecifikt 3D-printet robottilbehør. 3D-printet robottilbehør kan produceres hurtigt og i forskellige størrelser og former afhængigt af kundens behov.

DOBOT kollaborative robotarme er en del af et stort økosystem af end-effectors og andet robottilbehør.

 

2.    Avanceret vision system

DOBOTs kollaborative robotter har 2D- og 3D-kameravision, der muliggør kontrol af f.eks. elektronikproduktionslinjer, komponentlodning og generel justering. Robotarmene sikrer en høj kvalitet ved at kontrollere alle elektronikdele. 

Tag et kig på DOBOT MG400 cobot udføre montage i en elektronikproduktionslinje.

 

3.    Drag-and-drop

Cobots fra DOBOT kan programmeres blot ved at trække og slippe armen til bestemte punkter. Det gør det muligt at lære en robotarm at bevæge sig, som et menneske bevæger armen.

 

4.    Enkel programmering

DOBOT Blockly-software er en grafisk programmeringsmulighed, som DOBOT har integreret i deres robotløsninger. Blockly-softwaren giver operatører en brugervenlig grænseflade og enkel blokprogrammering, som foregår ved at sammensætte og flytte rund på blokke. Således bliver robotoperatører ikke overvældet af avanceret kodning.

 

 

5.    DOBOT SafeSkin-teknologi

DOBOTs kollaborative robotter er designet til at arbejde sikkert omkring mennesker. De 6-aksede CR-cobots kan udstyres med SafeSkin-teknologi, som er en kollisionsdetekteringsløsning bygget på kapacitiv nærhedsregistrering. Når SafeSkin registrerer en forhindring i en afstand af 15 cm, stopper den straks og forhindrer således en kollision. Når SafeSkin registrerer, at objektet/personen er væk, vil robotten automatisk genoptage driften.
Teknologien er allerede integreret i de 6-aksede cobots DOBOT CRS3, DOBOT CR5S og DOBOT CRS10.

 

 

Læs mere om automatisering i elektronikindustrien.

Læs mere på DOBOTs hjemmeside.

 

 

 

 

Dobot CR3 and MG400 - SIM Card Feeding

 

 

 

Dobot MG400 - PCB Assembly

MG400 - Vision-Based Component Assembling

Se mange flere videoer af Dobot på Dia-Techs YouTube-kanal

 

Har du spørgsmål, kontakt venligst produktchef Michael Petersen på tlf. +45 3679 0003 eller e-mail mp@dia-tech.dk

 

Kontakt os, hvis du har spørgsmål eller brug for vejledning til den rette løsning!

E-mail: info@dia-tech.dk  | Ring: +45 3679 0005