DIA-TECH ∙ Avedøreholmen 84 ∙ 2650 Hvidovre ∙ Danmark
Tlf.: +45 3679 0005
E-mail: info@dia-tech.dk

DOBOT SafeSkin sikrer kollisionsfrit samarbejde mellem robot og menneske

Oprettet d.

DOBOT SafeSkin sikrer kollisionsfrit samarbejde mellem robot og menneske

 

Eksklusiv kapacitiv sensorhud til kollaborative robotter, der opfatter enhver interferens i en afstand af 15 cm og med en responstid på 0,01 sekunder. Når et objekt eller menneske registreres enten undviger eller stopper robotarmen og genoptager automatisk driften, når objektet er væk.
 

Dobot CR er en serie af kollaborative robotter, der er designet til at arbejde sikkert sammen med og omkring mennesker. Robotarmene kan ydermere udstyres med SafeSkin-teknologi, som er en kollisionsforebyggende løsning, der bygger på kapacitiv nærhedsregistrering – kort fortalt en form for kapacitiv sensorhud, som CR-robotarmen kan udstyres med.

SafeSkin-teknologien opfatter enhver forhindring i en afstand på 15 cm og har en responstid 0,01 sekunder. Når den registrerer et objekt eller menneske i dens sensorområde, understøtter den to driftstilstande: Proximity Pause Mode eller Automatic Obstacle Avoidance Mode.

Proximity Pause Mode (Pause ved nærhedsregistrering af objekt): 

Når en genstand eller menneske bevæger sig ind i SafeSkins registreringsområde, vil robotarmen gå i pausetilstand. Når SafeSkin registrerer, at forhindringen er væk, genoptager robotten automatisk driften.

Automatic Obstacle Avoidance Mode (Automatisk forhindringsundvigelse):

Hvis et forstyrrende objekt bevæger sig ind i SafeSkins registreringsområde, vil robotten foretage en undvigelsesmanøvre på baggrund af en planlagt undvigelsesrute og kan således fortsætte driften.


SafeSkin sensorhud er fremstillet af blød, fleksibel og vedligeholdelsesfri silikone og dækker et stort areal af armen. SafeSkin opfatter straks interferens fra enhver vinkel og kan således både sikre sikkerhed for mennesker og en effektiv drift. Ved medium og lav hastighed kan kollisioner helt undgås, og under høj hastighed kan kollisioner reduceres med 90 %.

Fordele

  • Sikkert, kontaktløst stop af robotarmen inden der opstår en kollision
  • Registrerer forstyrrende objekter i en afstand på 15 cm
  • Høj følsomhed og kort responstid på 0,01 sekunder
  • Genoptager automatisk driften, når genstanden er væk
  • SafeSkin forårsager ikke tab af robottens ydeevne
  • Dækker et stort område af robotarmen.

 

Har du spørgsmål, kontakt venligst produktchef Michael Petersen på tlf. +45 3679 0003 eller e-mail mp@dia-tech.dk

 

Læs mere om og se videoer af SafeSkin antikollision.

OM DOBOT

DOBOT, en kinesisk producent af kollaborative robotter, udvikler og producerer innovative og fleksible robotarme til konkurrencedygtige priser. Virksomheden blev grundlagt i 2015 og eksporteres allerede til mere end 100 lande.

 

 

Dobot SafeSkin muliggør kollisionsfrit samarbejde

Dobot SafeSkin antikollisionsteknologi

 

Kontakt os, hvis du har spørgsmål eller brug for vejledning til den rette løsning!

E-mail: info@dia-tech.dk  | Ring: +45 3679 0005