DIA-TECH ∙ Avedøreholmen 84 ∙ 2650 Hvidovre ∙ Danmark
Tlf.: +45 3679 0005
E-mail: info@dia-tech.dk

Dia-Tech og Dobot i Jern- og Maskinindustrien

Oprettet d.

Dia-Tech og Dobot i Jern- og Maskinindustrien

 

Læs intereview fra Jern- og Maskinindustrien med produktchef Michael Petersen om Dobot SafeSkin-antikollisionsteknologi.

Robothud forhindrer sammenstød mellem robot og menneske

En hundrededel af et sekund er nok til at reagere for en robotarm.

 - I hvert fald hvis robotarmen er udstyret med sensorhud, og der er fare for kollision med en menneskelig kollega, siger Michael Petersen, produktspecialist, Dia-Tech.

Dia-Tech, et nyetableret selskab fra Hvidovre, forhandler Dobot CR, som er en serie af kinesiske såkaldt samarbejdende eller kollaborative robotter designet til at arbejde sammen med og omkring mennesker.

Ingen sammenstød

Robotarmene kan ydermere udstyres med den nævnte kollisionsforebyggende SafeSkin-teknologi. SafeSkin-teknologien opfatter enhver forhindring i en afstand på 15 cm og har en responstid 0,01 sekunder. Når et objekt eller menneske registreres, enten undviger eller stopper robotarmen og genoptager automatisk driften, når objektet er væk.

Interessen for den kinesiske cobot iklædt den kollisionsafvisende "hud" er ifølge Michael Petersen stor, men Dia-Tech har ikke lukket
nogen ordrer endnu.

 - Jeg forventer, at vi i 2023 får installeret nogle systemer, så vi får nogle referencer ude på markedet, vi kan henvise til, siger han.

Medicinal og elektronik

På markedet for samarbejdende robotter de såkaldte cobots er der ifølge Michael Petersen rigtig god gang i forretningen.

 - Vores Dobot-serie er billigere end de fleste og forholdsvis lette at implementere. Vi mærker stor interesse fra ikke mindst medicinalindustrien og elektronikbranchen. Alle steder i industrien hvor der skrues, gribes, trykkes eller doseres, og hvor der samtidig også er menneskelig arbejdskraft til stede, er mulighed for med forholdsvis beskedne midler at installere en robotarm, en
cobot.
 

"Man kan sagtens løse opgaver med en robot, uden at det behøver koste flere 100.000 kroner"

 
- Flere og flere forskellige markeder efterspørger kollaborative robotter til at løse enkle opgaver. Man kan sagtens løse opgaver med en robot, uden at det behøver koste flere 100.000 kroner, siger Michael Petersen.

Dia-Tech er ifølge Michael Petersen langt fra alene om det voksende marked.

- Alene i Danmark er der nok en syv-otte andre brands, der kan tilbyder kollaborative robotter, siger han.

Dia-Techs moderselskab

Diatom havde et godt 2021, hvor selskabet gik frem på bundlinjen med godt 50 procent og meget tyder ifølge Michael Petersen på, at også 2023 bliver et godt år.

- Vores pipeline ser fornuftig ud. Efterspørgslen stiger og stiger, så jeg tænker, at vi forbedrer både omsætning og bundlinje til næste år, lyder det.

 

Læs interviewet som pdf eller på Jern- og Maskinindustriens hjemmeside.

 

Dobot SafeSkin muliggør kollisionsfrit samarbejde

Dobot SafeSkin antikollisionsteknologi

 

 

Se videoer med Dobot SafeSkin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du spørgsmål, kontakt venligst produktchef Michael Petersen på tlf. +45 3679 0003 eller e-mail mp@dia-tech.dk

Læs mere om og se videoer af SafeSkin antikollision.

Læs interviewet som pdf eller på Jern- og Maskinindustriens hjemmeside.

 

Kontakt os, hvis du har spørgsmål eller brug for vejledning til den rette løsning!

E-mail: info@dia-tech.dk  | Ring: +45 3679 0005